Site is Loading, Please wait...

1ª Fase de la Copa Catalana S14 Temporada 23-24

1ª Fase de la Copa Catalana S14 Temporada 23-24
Els campions de la 3ª catalana juguen la primera fase de la Copa Catalana d'Or.

Comparteix la notícia

Triangular 1ª fase de la Copa Catalana S14 entre URS-SEL vs CRUC vs RC Sitges

El dissabte 20 d’abril es va disputar la 1ª Fase de la Copa Catalana 23-24 de la categoria S14. En aquesta primera jornada, la Federació Catalana ens va sorprendre proposant un format de triangular com a manera d’obrir la competició. En el sorteig de la competició, vàrem ser enquadrats en un grup exigent, en què la URS-SEL apareixia com a únic representant de la 3ª Catalana, restant emparellat amb equips de 1ª (Gòtics, UES A, CR Tarragona o RC Sitges Verd) i de la 2ª Catalana (VPC Andorra, CRUC, CE INEF Lleida, BUC, Barça Rugby, RC Cornellà i RC L’Hospitalet).

En aquesta primera fase, la sort va voler emparellar-nos amb els nostres veïns de Sitges i els actuals campions de 2ª Catalana, el CRUC de Castelldefels, equips amb els que hauríem de competir en un format de partits de 30’ dividits en 2 parts de 15’ amb un petit descans. L’exigència dels equips i del format a disputar ens obligaven a una màxima exigència, en una jornada en què recuperàvem efectius destacats, però on es detectaven baixes significatives en el nostre 15 habitual que ens obligaven a fer canvis i a adaptar l’equip de manera significativa.

Conscients de la dificultat de la primera fase i, per extensió del grup, només ens quedava afrontar la competició amb l’esperit de lluita, esforç i generositat que destaca i defineix el nostre combinat, amb l’única intenció d’aprendre i de continuar construint el nostre col·lectiu en aquesta aventura rugbística. Així vàrem afrontar el primer partir, contra els campions de la 2ª Catalana, un CRUC que, sense ser conscient del potencial del nostre equip, potser va centrar massa els seus objectius i prioritats en el seu segon compromís, contra el suposat equip a batre, el RC Sitges.

Aquesta va ser l’oportunitat que necessitàvem: a través d’un joc molt seriós, de pressió constant sense pilota i de propostes contínues en l’atac, la URS-SEL es va anar fent propietari del joc i del control del camp, imposant el seu dinamisme, inicialment discret com a producte de la tensió que suposava aquest partit inicial. La concreció del primer assaig, magníficament transformat als pals pel nostre xutador oficial, regular i precís en totes les seves actuacions, ens va permetre començar a somiar, imposant un 7 a 0 inicial que, tanmateix, de manera relativament immediata, va ser neutralitzat per un assaig no transformat de l’equip de Castelldefels, arribant a la mitja part amb un 7 a 5 a favor.

Amb tot, la llavor de la confiança ja s’havia plantat en el nostre col·lectiu i el desenvolupament d’una pressió constant, molt seriosa en les fases estàtiques com els rucks, les disputes a la meleé i la rivalitat mostrada a les touches, van esperonar els nostres jugadors i jugadores que van començar a llençar el seu joc d’atac cada cop més efectiu, més incisiu i més precís. Així, la consecució de dos assajos, materialitzats pel nostre jugador més novell i segona línia en aquest partit, ens va catapultar cap a una victòria final per 21 a 5, cosa que ens permetia gairebé classificar-nos per a la segona fase de la Copa Catalana si el Sitges feia la seva feina i també guanyava al CRUC en el següent partit.

Així marxàvem al vestidor, per descansar, hidratar l’equip i preparar el segon partit, mentre el RC Sitges s’imposava al marcador a l’equip del Baix Llobregat. Començava el nostre partit previ: aquell que havíem de jugar contra nosaltres mateixos per aprofitar l’estona de descans, però evitar que l’equip es desconnectés, es refredés i baixés el seu to f´sic i la seva concentració, conscients que hauríem de tornar al camp contra un equip molt competitiu i rodat després de la “primera part” contra el CRUC.

El segon partit, recordem de 30’ de joc, s’iniciava amb un Sitges molt endollat, confiat després de la còmoda victòria contra el Castelldefels, cosa que contrastava amb la necessitat de recuperar el ritme de joc, de manera immediata, per part de les nostres jugadores i els nostres jugadors. Així, en 3 magnífics moviments ofensius, la línia sitgetana desbordava per l’exterior la nostra defensa, aconseguint tres assajos massa primerencs que desconcertava el nostre combinat. Res s’havia fet de manera incorrecta, simplement els jugadors sitgetans portaven una marxa més de joc que no va poder ser neutralitzada amb la rapidesa desitjada i necessària.

A partir d’aquí, les nostres jugadores i jugadors van reprendre el ritme de joc i van començar a construir fases d’atac que ens va permetre situar-nos de manera estable al camp. Malauradament, les imprecisions comeses i el potencial de les individualitats sitgetanes no ens van permetre recuperar el ritme i el domini del partit. Tot i el magnífic i laboriós assaig local aconseguit, el Sitges va aconseguir tancar el partit amb un 7-33 final, resultat que reflectia la confiança, la solidesa i la força demostrada per l’equip sitgetà al camp de joc, així com la solidesa i la seriositat del nostre combinat que, com és de costum, mai va perdre la seva personalitat, idiosincràsia i identitat a la gespa tot i el bon joc desenvolupat pels companys de Sitges.

Així, es va arribar al final de la jornada amb un equip, combinat campió de la 3ª Catalana, com a 2n classificat de la primera jornada de la Copa Catalana, un reconeixement a l’esforç i el bon joc del nostre equip que ens obria les portes no només a continuar aquesta nova i il·lusionant aventura, sinó també a la possibilitat d’enfrontar-nos en la 2ª fase als actuals campions de la 1ª Catalana, el RC Gòtics: qui va dir por?!

Moltes gràcies un cop més a aquest col·lectiu de noies i nois magnífics, generosos, respetuosos i sacrificats que, dia rere dia, cap de setmana rere cap de setmana, ens dóna noves lliçons d’esperit d’equip i d’amor per aquest esport!

Endavant URS-SEL: a per una nova aventura junts!

Equip Tècnic URS-SEL

Més notícies

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch