Cap de setmana complet pel rugbi vilanoví

Visita al Lluís Companys i partits dels sèniors 

El club de rugbi de la capital del Garraf va disfrutar el cap de setmana d’una activitat completa. Si el dijous tretze de setembre els entrenaments ja estaven en marxa per a totes les categories del Club, dos dies després, prop de vuitanta jugadors i membres del SEL es desplaçaven a l’Estadi Lluís Companys per participar de la Festa del Rugbi Català i viure en directe els partits USAP-Tolosa i Catalunya-Andorra. Els dos partits, dinàmics i carregats de bon joc, van acabar amb la victòria dels locals: mentre que la USAP aconseguia la victòria enfront del vigent campió del Top14 francès per 34 a 20, la selecció catalana derrotava l’andorrana per un ajustat 20 a 17 gràcies a un drop en els darrers minuts. Els vilanovins, a més, van anar a Barcelona acompanyats d’uns delegació de la UER Montcada, equip del País Valencià que va tornar als de la capital del Garraf la visita que el passat maig va fer l’Escola de Rugbi a terres valencianes. 

L’endemà diumenge, el Camp de Rugby de les Pistes Polisportives va ser escenari d’un Triangular, en categoria sènior masculí, entre el SEL Vilanova, la UER Montcada i els barcelonins del CEU; i d’un partit en modalitat a Seven, en categoria femenina, entre el SEL Vilanova i la UER. Intercalant els partits, la matinal -tot i que calurossa- va ser entretinguda i molt dinàmica a nivell de joc, i de resultats. Van començar els locals contra els valencians de Montcada, que tot i disputar uns primers minuts interessants i en la meitat del camp local, aviat van veure’s superat pel joc dinàmic dels vilanovins, que van encadenar assajos per davantera i combinació de tres quarts, mantenint el marcador propi a cero i imposant en determinades fases de l’encontre un altíssim ritme, tot i algunes imprecisions. Diferent va ser el partit enfront del CEU, equip que milita en una divisió superior a la dels vilanovins, i que van desenvolupar un joc més travat i no tant continuat. El cansament va passar factura als de blau cel que, tot i avançar-se en el marcador, van veure com els barcelonins capgiraven el resultat i es posaven 7 a 19. L’orgull de la davantera local, però, va fer reviscolar uns vilanovins que van aconseguir empatar finalment a 19 el matx. Per la seva banda, els partits en categoria femenina foren dinàmics i entretinguts; tots dos conjunts són joves i en formació, però no per això la intensitat fou menor. En el primer encontre, les valencianes del la UER Montcada s’imposaren per dues marques a cero mentre que, en el segon, les vilanovines van millorar el seu joc i van empatar a dues marques un partit intens jugat de tu a tu. 

Després de més de dues hores de rugbi, els jugadors dels tres clubs (i cinc equips) van compartir el preceptiu tercer temps, intercanviat anècdotes, menjar i beguda. Va ser aquest, també, el moment de l’intercanvi de presents entre el SEL Vilanova i la UER Montcada, clubs que van establir una forta relació arran del viatge de final de temporada de l’Escola de Rugbi el passat mes de maig, i que amb l’activitat d’aquest cap de setmana han segellat una bona amistat més enllà de la gespa dels estadis.
Podeu veure les fotografies del diumenge
fetes per Francesc Isern