Comunicat del club 4-21

El SEL VNG MANTÉ LA SUSPENSIÓ DELS ENTRENAMENTS FINS A PRIMERS DE MARÇ

La decisió, presa per entrenadors i direcció tècnica ajorna la tornada als entrenaments fins a primers de març, data on es tornarà a reunir l’staff tècnic per revisar l’evolució de la pandèmia, avaluar  l’efecte de les mesures aplicades i decidir si es torna a la pràctica esportiva

Aquesta decisió no ens agrada, però es la que s’ha pres adduint als motius que us exposem a continuació.

Com bé sabeu, el passat dijous la Generalitat de Catalunya va actualitzar les mesures per contenir la pandèmia a aplicar a partir del 8 de febrer.

Le accions que afecten directament al nostre esport són les següents:

  • Es passa del confinament municipal  al confinament comarcal
  • Es permeten  els entrenaments de grups de d’esports federats a l’aire lliure sempre i quan no se superi la capacitat del 50% de jugadors/jugadores i tècnics en l’espai de joc

A priori, unes condicions que permetrien la represa dels entrenaments a partir de la setmana que ve. No obstant, el SEL VNG ha decidit que de moment i fins que no millori la situació de l’evolució de la pandèmia del COVID 19 ajornem la represa dels entrenaments fins a primers de març.

Insistim, una decisió que prenem a contracor i que obeeix als següents motius:

Continuïtat

Els entrenadors consideren que en la pràctica del nostre esport, un dels fonaments és la continuïtat (en el joc i també en els entrenaments). La situació actual, amb unes eleccions a la vista, fa pensar que com després del Nadal s’hagi de tirar enrere pel que fa a les mesures restrictives.  Quin sentit té tornar a entrenar si d’aquí a quinze dies es prenen mesures que ens impedeixen continuar?

Dades

Si bé -a nivell comarcal- la velocitat de transmissió ha disminuït, el risc de rebrot duplica a hores d’ara -encara- el que teníem el 20 de desembre. És evident que les dades han millorat en les darreres setmanes, però també ho és que la pressió sobre el sistema sanitari és manté: ho sabem pels mitjans, pels experts en salut que demanen limitar la interacció fora del grup estricte de convivència i, ho coneixem de primera mà per personal sanitari vinculat al club.

Incidència

La comarca del Garraf és una de les més castigades. Més enllà de la petició de l’Hospital de Sant Camil que demana a la població que limiti la interacció, els Josepets han patit un brot de covid,  hi ha grups classe tancats a la comarca, indicadors tots de la greu incidència del covid al Garraf.

Responsabilitat

Som conscients de la importància de la pràctica esportiva i dels seus beneficis, i de tot allò que envolta l’esport i i el component social del rugby. Però, tot i coincidir plenament amb que  “esport és salut,” també considerem que esport és responsabilitat.

I és  responsabilitat social  també per part del Club respecte els seus propis valors, la societat i la situació general. Amb aquesta limitació preventiva  en la pràctica de l’esport per part de jugadores, jugadors, tècnics i famílies,  seguim de forma escrupolosa les recomanacions sanitàries de limitar al màxim la interacció social  i limitem la transmissió i propagació del virus.

Som conscients del context frustrant en el que estem vivint,  en un escenari d’incertesa absoluta amb les dificultats que això representa per prendre decisions que afecten a un col·lectiu,  però creiem que la nostra decisió és la més indicada per evitar una sobreexposició innecessària al virus i  garantir no només una pràctica segura del rugbi  a curt termini sinó també ser proactius en el control de la salut comunitària.

Amb aquesta decisió posem en valor l’esforç que estan fent el personal sanitari, els docents, tot el personal imprescindible  i la societat en general.

Continuarem treballant per un Pla de Represa que inclogui un mínim calendari i diversitat d’activitats. Continuarem mantenint el contacte amb els jugadors.  I sobretot us recomanem mantenir un nivell d’activitat física adaptat a la vostra categoria. En aquest pla de represa dels entrenaments esperem poder allargar el període mes enllà del juny.

TORNAREM!

Deixa un comentari