Derrota per la mínima enfront l’Alella

Les diferents categories del club de rugby vilanoví van viatjar el passat cap de setmana a la població valencia de Moncada per tal de fruir d’unes jornades de rugbi i amistat en el marc del viatge de final de temporada; el sènior masculí, per la seva banda, afrontava el diumenge a Badalona el partit de tornada de la promoció d’ascens enfront el CR Alella. 


L’Escola del SEL Vilanova va desplaçar-se divendres passat a Montcada, població valenciana, on el club local, la UER va actuar com a amfitrió del viatge de final de temporada dels joves vilanovins. El dissabte al matí, els jugadors de les categories d’Escola del club de la capital del Garraf van disfrutar d’una excel·lent trobada amb els jugadors del club local, la Unió Esportiva de Rugbi Montcada. Amb bon paper amb totes les categories, i una actitud notable per part de tots els jugadors, els de blau cel van desenvolupar bons partits, jugats amb intensitat i destacant les victòries en categories mini, prebenjamí, benjamí i infantil, i l’excel·lent actitud dels alevins, que van haver d’enfrontar-se a un equip físicament superior però no defalliren en cap moment. A la tarda, l’expedició vilanovina va passejar per la ciutat de les Arts i les Ciències i el Port valencià. L’endemà diumenge, ja de tornada després d’un intens dissabte, l’autocar s’aturà al Delta de l’Ebre per fer una passejada amb guia naturalista per la zona i disfrutar d’un bon dinar. 


El diumenge mateix, el sènior masculí afrontava el partit de tornada de la promoció d’ascens a Segona Catalana enfront el RC Alella. Després de la derrota del partit anterior, el matx es presentava complicat pel fet d’haver de remuntar vint-i-dos punts. El partit s’inicià amb tres quarts d’hora de retard, fruit de diferents incidències amb l’estat del terreny de joc, però els vilanovins van començar concentrats i durant el primer temps van desenvolupar un joc més que notable: un cop de càstig, dos assajos i una transformació feien que al final dels primers quaranta minuts el marcador reflectís un 3 a 15 que deixava espai a l’esperança per als vilanovins. A la represa, el joc del SEL s’encallà, els del Maresme van saber dominar més la pilota i, fruit d’això, van començar a assetjar la zona de marca visitant amb eficàcia. Mica en en mica, capgiraren el marcador, posant-se per davant. Els darrers minuts van tornar a ser protagonitzats pel SEL, que aconseguí una marca amb transformació en la darrera jugada del partit, deixant el marcador en un ajustadíssim 23 a 22 final. Aquest resultat impedeix els vilanovins de pujar de categoria, però no esborra la imatge desenvolupada durant tota una temporada en què, més enllà de moments puntuals, els de blau cel han desenvolupat un joc dinàmic i atractiu. La segona posició en la classificació de la lliga regular i la disputa de la promoció d’ascens són una clara demostració del progrés d’enguany del conjunt.

Felicitats a tots per la feina feta, i a continuar treballant!
Fotografies del Viatge de Final de Temporada,
clicant aquí (Carles Pons)