Dissabte de bons resultats per al SEL

Dissabte passat, el SEL Vilanova i la Geltrú va protagonitzar una intensa jornada de rugby: des dels prebenjamins al sènior, tots els equips del club van deixar ben clara l’evolució en positiu d’un projecte cada cop més afermat. L’Escola de Rugby va desplaçar-se a Girona per gaudir d’una matinal de rugby excel·lent, mentre que el sènior s’acostava a la capital del Bages per disputar un amistós amb el Rugby Manresa.

A Girona, els tres equips de l’Escola del SEL Vilanova van protagonitzar una jornada gairebé perfecta a nivell de resultats. En global, vuit partits amb cinc victòries, un empat i dues derrotes. Els alevins, en la seva jornada corresponent al Campionat de Catalunya, varen aconseguir imposar-se a l’ARPN, el CEU “B” i el GEiEG-Senglars, caient derrotats només enfront el CEU “A”. Els benjamins, per la seva banda, s’imposaren al GEiEG-Senglars i empataren amb l’ARPN. Per la seva banda, els prebenjamins van guanyar el seu enfrontament amb el GEiEG-Senglars, i perderen enfront l’ARPN. Però més important que no pas els resultats fou l’esperit demostrat pels jugadors, que disfrutaren al màxim de la jornada. Com a mostra, l’actitud dels benjamins de segon any que, enllestits els partits de la seva categoria, van integrar-se a les files dels alevins; i val a dir, a més, que el seu joc i la seva actitud van estar a l’alçada de les circumstàncies.

Per la seva banda, el partit del sènior a Manresa enfront l’equip local va disputar-se amb un ambient gèlid. L’horari, les set del vespre, va influir en un inici d’encontre en què el fred no contribuí a la circulació de la pilota. Mica en mica, els jugadors van entrar en calor i el XV vilanoví va demostrar la seva força en davantera, aconseguint tres assajos en la primera part i deixant el marcador dels locals a zero. En el segon temps, el Rugby Manresa va introduir diversos canvis en la seva formació, i el combinat vilanoví va patir els efectes d’una banqueta més limitada. El progressiu cansament dels vilanovins no va impedir que continuessin batallant, mantenint-se en tot moment per davant el marcador i defensant la pròpia zona de marca fins a l’extenuació. Al final, el 31 a 34 favorable al SEL fou el més que merescut premi per uns jugadors que es van buidar sobre la gespa del Congost.