El Parets repeteix com a campió del rugbi platja

El passat dissabte 2 de juny la Platja del Far va ser l’escenari de la tercera edició del Torneig de Rugby Platja de Vilanova i la Geltrú. Organitzat pel SEL Vilanova, l’activitat va servir per obrir el rugby a un nou públic aprofitant l’espai natural i la celebració del Dia de l’Esport. El Torneig es va desenvolupar enmig d’un molt bon ambient, consolidant l’experiència de les dues edicions anteriors; enguany la diada coincidia a més amb la darrera Jornada d’Escoles de la Federació Catalana de Rugbi, fet pel qual en categoria d’Escola i infantils acompanyaren el club local RC Gòtics, XV del Vallès i RC Cornellà. L’acte va comptar amb la presència de la regidora d’Esports de la ciutat, sra. Blanca Albà. 


La jornada esportiva va començar a dos quarts d’onze del matí del matí, amb els partits que enfrontaren les categories d’Escola del SEL Vilanova i la Geltrú i els tres clubs convidats, que van fruir d’una darrera jornada d’Escoles “especial” sobre la sorra de la platja del Far. Els minis, prebenjamins, benjamins, alevins i infantils van ser els protagonistes dels primers partits de rugby platja del dia; el bon joc i la diversió van ser la tònica dominant d’uns partits en què els jugadors dels quatre clubs van disfrutar al màxim. Un cop finalitzats, i abans de compartir el tercer temps, els jugadors dels clubs van rebre els recordatoris de la diada i, els responsables de cada club, els pertinents trofeus commemoratius de la jornada. 

Cap a la una del migdia, i sota un sol que es va convertir en un dels protagonistes de la jornada, va iniciar-se la competició en categoria sènior. Agrupats en dos grups, els conjunts inscrits van disputar una fase prèvia en què la intensitat va ser la tònica general. Després de la fase prèvia, es disputaren les semifinals per establir els els finalistes dels tres trofeus del Torneig: la Sípia d’Or, la d’Argent i la de Bronze. Seria el Rugby Parets qui acabaria enduent-se la Sípia d’Or en una disputada final enfront del RC Martorell; el SEL A, que lluitava pel trofeu d’Argent, va haver de conformar-se amb la quarta posició després de perdre enfront del RC Cornellà en el partit decisiu; el trofeu de Bronze va quedar en mans dels össos d’INEF, que van imposar-se al SEL B. En categoria femenina, els quatre equips inscrits (SEL, Martorell, Poble Nou i Mercenàries) disputaren una lliga a doble volta, molt ajustada en tots els resultats dels partits; les campiones d’Or foren les noies del Poble Nou, mentre que el conjunt autoanomenat Mercenàries s’embutxacaria el trofeu d’Argent. El femení del club vilanoví, amb moltes noves incorporacions en aquest darrer mes, va disputar bon partits en la fase regular demostrant que té camí per recórrer i evolucionar. La jornada va acabar amb el lliurament de trofeus i regals per als participants, i amb la celebració d’un tercer temps conjunt en què els jugadors van compartir anècdotes amb un ambient de germanor notable. 

Des de la Junta del Club s’ha volgut destacar que s’han acomplert “els objectius que ens havíem marcat per aquest tercer torneig. Volíem seguir amb l’experiència de l’any passat, i aprofitant la coincidència amb la jornada d’Escoles, donar més joc a aquestes categories. El rugbi platja de Vilanova és un dels primers de la temporada, sinó el primer, i la voluntat és disposar d’un espai lúdic on tots els participants i el públic passin una bona estona. En aquest sentit, estem més que satisfets”. Des del club destaquen també la presència de nombrós públic i el suport rebut per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i la col·laboració de Caixa Penedès, D Ryck’s, Can Batadet, Hobby Sport, Tric Taller, Supermercats JR, Parafarmàcia Genís, Discoteca L’Ou i Xiringuito del Trillas: “Sense ells, aquesta activitat no hauria estat possible”, han indicat.