El sènior aconsegueix la primera plaça

Notable actuació de l’Escola en la jornada de dissabte 

L’Escola de Rugbi del SEL Vilanova va organitzar dissabte passat una nova Jornada d’Escoles de Rugbi de 2013 auspiciada des de la Federació Catalana; a banda del club local, participaren els barcelonins Químic ER, el CR Sant Cugat i el CR Tarragona. Com bé sent tradicional, l’actitud dels jugadors de les diverses categories va ser encomiable i els resultats positius, especialment en la categoria aleví (sub14), que s’imposà en els seus dos compromisos enfront del Químic ER (61-0) i del RC Tarragona (26-10), reflectint en el marcador el seu joc a la mà i el domini de la fase estàtica del joc. Pel que fa a la resta de categories, la sort va ser diversa: els benjamins van guanyar un dels dos partits disputats enfront del CR Sant Cugat, mentre que els prebenjamins van veure’s superats en el marcador en els dos partits que disputaren. Pel que fa als cadets i al sènior femení, sort diferent per als dos conjunts: mentre els cadets s’imposaven a domicili al RC Gòtics, remuntant un marcador advers (12-15), el femení queia a casa enfront de l’INEF Lleida fruit de la superioritat de les de Ponent en les combinacions de tres quarts i la preparació física (0-27).

El sènior masculí del club de rugbi de la capital del Garraf rebia diumenge el CR Tarragona, en un matx que es preveia disputat: primer contra segon. Davant d’un nombrosíssim públic, que superà amb escreix els dos-cents assistents, i amb una nodrida representació de seguidors tarragonins, els vilanovins van saltar a la gespa del camp concentrats, agafant per sorpresa els visitants i aconseguint el primer assaig abans dels dos minuts de joc (de la mà d’Isaac Richmond; amb la transformació, el marcador reflectia un 7 a 0 a favor dels locals. Els tarragonins, però, van ser capaços de sobreposar-se a la sorpresa inicial i durant gran part del primer temps van estar trepitjant la meitat del camp local, aconseguint passar dues penalitats i retallant la diferència fins al 7 a 6. En la darrera jugada del primer temps, però, els de blau cel van aconseguir una segona marca de la mà de David Palomo fruit d’una gran combinació de la línia de tres quarts, que va permetre als vilanovins anar-se’n al vestidor amb un 14 a 6 favorable. A la represa, els de Tarragona van continuar prement amb força, atacant un equip vilanoví que es defensava però concedia massa penalitats, fet que permetia els visitants d’acostar-se mica en mica. El marcador s’estrenyia i l’emoció es va traduir en un bon espectacle per part dels dos equips, que el públic agraí. Ambdós combinats encararen la recta final del partit amb un 20 a 14 a favor dels vilanovins; a manca d’un minut, la intercepció d’una passada per part d’Isaac Richmond i el seu posterior sprint de seixanta metres va permetre els locals d’aconseguir el tercer assaig, ampliant la diferència en el marcador i certificant així una victòria que els permet arribar a la primera plaça de Segona Catalana (27-14).

Aquest proper cap de setmana, el sènior masculí es desplaçarà a Castelldefels, mentre que el femení afrontarà un nou partit enfront del XV de Montserrat. Infantils i cadets s’enfrontaran, respectivament, a Sant Cugat i Castelldefels.

Fotografies SEL Vilanova – RC Tarragona, de Pau Gutiérrez
o SOBRE AQUEST si disposeu de Facebook