El sènior femení passa a semifinals

El primer equip planta cara al campió invicte 

El cap de setmana passat, l’activitat del SEL VNG es va centrar en els dos equips de categoria sèniors. Ambdós jugaven fora de casa; els nois, a les pistes universitàries per mesurar forces amb el CEU, i les noies a Castelldefels per decidir quin dels dos XVs passava a la semifinal del campionat. 

Dissabte a la tarda, els homes dirgits per Isaac Richmond van desplaçar-se fins a les pistes universitàries per enfrontar-se al CEU. Els barcelonins, que lideraven la competició mb vuitanta punts i disset victòries en disset partits, es perfilaven com un rival dur per un SEL VNG que en els darrers encontres havia perdut part de la combtitivitat que el caracteritzà durant el primer trimestre del Campionat. Un assaig inicial dels barcelonins al primer minut de joc semblava donar versemblança a aquesta lectura, però els homes de blau cel van mostrar dissabte passat una de les seves millors versions, especialment durant la primera hora de joc. Combatius i directes en davantera, amb suficient agressivitat defensiva i capacitat de combinació de tot el conjunt, van refer-se dela plantofada inicial i van lluitar fins aconseguir la igualada a la mitja hora de joc. Amb el 5 a 5 en el marcador, el joc obert i un XV vilanoví concentrat, els locals van haver de treballar a fons per treure’s la pressió de sobre. Un assaig en el darrer sospir del primer temps, i una tercera marca només iniciar-se el segon, van ser un cop psicològic per als vilanovins, que tot i no aconseguir cap punt en el segon període van continuar batallant (29-5).

El femení, per la seva banda, afrontava el partit de diumenge al matí a Can Vinader (Castelldefels), limitat d’efectius però amb el passi a semifinals de la competició com a premi per al XV guanyador. En un matx molt igualat, s’arribà als minuts finals amb un 10 a 8 favorable a les locals; les vilanovines, però, conscients que l’avantatge local no era suficient, van passar-se una bona estona pressionant la zona de marca de les del Baix Llobregat. Un cop de càstig concedit per les de Castelldefels fou transformat pel combinat vilanoví, que d’aquesta manera sumava tres punts a la seva meitat de marcador, s’embutxacava la derrota i es garantia jugar a casa aquest diumenge la semifinal enfront del CR Sant Cugat.

Fotografia