Els Campions, amb la Copa

Comparteix la notícia

Derrota ajustada enfront del RC Sitges 

El passat dissabte va ser un dia especial per al club de rugbi de Vilanova; i és que en una mateixa jornada va rebre la Copa que acreditava l’equip sènior masculí com a campió de Segona Catalana i, a la vegada, va ser rebut al Saló de Plens de l’Ajuntament en un acte d’ofrena del trofeu a l’Alcaldesa com a màxima autoritat de la ciutat. Després d’un breu parlament de presentació de la regidoria d’Esports, sra. Blanca Albà, el vocal de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Rugbi, sr. Jordi saladrich, va fer lliurament de la copa al capità de l’equip, Damián Blanquero. En un Ajuntament tenyit de blau cel per la nombrosa presència de jugadors de totes les categories del club, així com de familiars i seguidors, el president del Club, sr. Albert Puig, va recordar breument els inicis del SEL, glossant especialment la temporada protagonitzada pels d’Isma Ripoll, que s’han proclamat campions amb mèrit, aconseguint assajos (tot un rècord) i un segon ascens consecutiu (fita gairebé històrica en el rugbi del nostre país). Finalment, l’Alcaldesa de la ciutat, sra. Neus Lloveras, va destacar la implicació de moltes persones en un projecte esportiu jove, però amb empenta, que creix cada any que passa, exemplar en la seva gestió i sobretot en la defensa dels valors cívics de l’esport més enllà del criteri de la competitivitat. A la sortida de la Casa Gran, els Bordegassos de Vilanova esperaven per oferir-los un Pilar d’Honor, amb el que es va tancar la celebració institucional del campionat.

L’endemà, però, la gespa esperava. I és que els vilanovins rebien en el partit d’anada el RC Sitges en la continuació de la competició de Copa Catalana. Els vilanovins van saltar concentrats, però els verd-i-blaus van aconseguir dos assajos abans del quart d’hora de joc: el primer, després d’una jugada de touche i formació de maul, que la defensa no va saber aturar, i el segon després d’una sèrie d’errades després d’una puntada d’allunyament sitgetana. El 0 a 12, però, es va poder igualar abans del descans; en el darrer sospir del primer temps, però, un tercer assaig visitant deixava les coses en 12 a 17. A la represa, la tònica dels primers quaranta minuts es va mantenir: un SEL coratjós que oferia un joc dinàmic i continuat, i un Sitges que aprofita a la perfecció les oportunitats que oferien els vilanovins. Dos assajos més de la banda visitant, i un tercer i merescut assaig vilanoví van deixar el marcador final en un 19 a 27; vuit punts de diferència que els de blau cel esperen retallar en el partit d’aquest dissabte, a partit de les quatre de la tarda,al camp de santa Bárbara.

A banda de la tornada del partit del sènior, aquest dissabta l’Escola actuarà com a amfitriona de la darrera jornada d’Escoles de Rugbi; a banda dels vilanovins, hi hauran els barcelonins del BUC, el XV del Vallès, el RC Cornellà i i CR Sant Cugat. Serà dissabte 18, a partir de les 9:30 del matí al Camp de Rugbi de les pistes polisportives.

Més fotografies de la recepció,

Més notícies

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch