Ensopegada del sènior amb l’Alella

Els infantils, camí de la final d’Argent de la Copa CatalanaEl cap de setmana passat, el club de rugbi de la capital del Garraf disputava dos partits importants; l’un, en categoria infantil, i l’altra en categoria sènior masculí. Els infantils es jugaven, a casa, el passi a la final d’argent de la Copa Catalana. El sènior, per la seva banda, afrontava amb el CR Alella el primer dels dos partits de promoció. Els resultats, en els dos encontres, van ser completament diferents. 

Dissabte al migdia, els infantils del SEL Vilanova disputaren juntament amb el RC Sitges el partit corresponent a la segona jornada de Copa Catalana de la seva categoria. El matx, que va començar amb un minut de silenci en homenatge a Eduardo Casado, membre destacat i estimat del RC Cornellà i del rugbi català, va tenir els de blau cel com a clars dominadors. La força de la davantera en els agrupaments i la capacitat de desbordar amb el joc a la mà per les ales va fer que al descans els locals ja comandessin el marcador per 36 a 5. A la represa, la relaxació dels jugadors vilanovins sumada a l’orgull dels visitants, va animar l’encontre i va contibruir a què el marcador anés creixent fins el 50 a 22 final. Amb aquesta victòria, els infantils vilanovins es garanteixen el passi a la final d’Argent de la Copa Catalana.

El diumenge, el sènior masculí disputava a Vilanova el primer partit de la promoció d’ascens a Segona Catalana enfront del CR Alella. Davant d’un nombrosíssim públic i en presència de la regidora d’Esports, sra. Blanca Albà, els vilanovins van saltar a la gespa concentrats, i el primer quart d’hora van aconseguir desenvolupar en part el seu joc. Amb un assaig als cinc minuts que els posava per davant, els de la capital del Garraf van continuar treballant en les fases estàtiques, però el CR Alella es va refer i, gràcies a un cop de càstig i a un posterior assaig amb transformació, es van posar per davant en el marcador als vint minuts de joc. A partir d’aquell moment, les tornes es van invertir i els vilanovins van començar a jugar a remolc, de manera individual, sovintejant els errors i fent valer més el cor que el cap, cosa que els rivals, amb un joc més ordenat, van saber aprofitar. Els del Maresme van aconseguir anar-se’n al vestidor amb un 5 a 22 favorable que posava les coses molt difícils als vilanovins. A la represa, la tònica de la segona meitat del primer temps va continuar: els vilanovins cometien imprecisions que el rival aprofitava perfectament, controlant algunes fases del joc. Al final, el SEL Vilanova va prémer l’accelerador però això no li impedí encaixar una derrota folgada, 19 a 41, que li complica la possibilitat d’ascens. El proper cap de setmana, l’Escola de Rugbi del Club i els infantils es desplaçaran a Montcada (País Valencià), en el viatge de final de temporada en què seran rebuts pel club local, l’UER Montcada. El sènior, per la seva banda, anirà a Badalona diumenge al matí per disputar la tornada de la promoció d’ascens amb la difícil missió de superar els 22 punts de desavantatge encaixats el passat diumenge.

Podeu veure les fotografies del partit dels infantils
fetes per Jaume Andreu (RC Sitges)
Podeu veure les fotos del partit del sènior masaculí
fetes per en Francesc Isern