Exitós debut del SEL Vilanova i la Geltrú

Quinze jugadors del SEL Vilanova i la Geltrú en les categories prebenjamí, benjamí i aleví van participar el passat dissabte vuit de març a la Trobada d’Escoles de Rugbi que va tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat. Era la primera vegada que l’Escola de Rugbi de VNG participava en una Trobada d’aquest tipus, i val a dir que els resultats van ser molt positius. Especialment remarcable va ser l’actuació en la categoria prebenjamí, on els vilanovins van disputar cinc partits (Cornellà, l’Hospitalet, Castelldefels, Santboiana i Poble Nou), assolint dues victòries. Són particularment destacables els triomfs aconseguits, ja que els jugadors del SEL VNG encara no fa sis mesos que entrenen junts, i s’enfrontaven a clubs amb més de setanta-cinc anys a l’esquena i amb una continuïtat històrica envejable.


Des de la Junta Directiva del SEL, es valora molt positivament la participació de l’Escola en la Trobada de l’Hospitalet. “Més enllà dels resultats concrets, nosaltres teníem clar que l’objectiu d’aquesta primera participació era que la quitxalla es familiaritzés amb la vessant més competitiva del joc, més enllà dels entrenaments”, han declarat. “Per això consideràvem tot un èxit el simple fet de poder participar-hi, sobretot si tenim en compte que encara no fa sis mesos que l’Escola funciona regularment, i que els nostres jugadors han tingut la suficient ambició i mentalitat d’equip per aconseguir dues victòries. Guanyar aquests dos partits ens permet qualificar el debut, a més, d’exitós, i encarar amb més ganes les properes Trobades”.


La jornada va comptar amb una alta participació i, gràcies a la bona organització, es va desenvolupar sense cap mena de retard i la quitxalla va poder disputar tots els partits dins de l’horari previst. En no existir cap competició en les categories inferiors (prebenjamí i benjamí), les Trobades serveixen per tal d’oferir als joveníssims practicants de l’esport de l’ovalada la possibilitat de disputar partits entre ells, així com afavorir l’intercanvi d’experiències. Degut al fet d’ésser la pràctica del rugbi minoritària, moltes vegades diverses Escoles es fusionen temporalment per tal de poder disputar els encontres de les Trobades. En aquest sentit, els benjamins i alevins del SEL VNG es van afegir, respectivament, al RC l’Hospitalet i el RC Castelldefels.