L’infantil s’endu la Copa de Bronze

Comparteix la notícia

Derrota ajustada del sènior a Banyoles i bon paper de l’Escola


El passat cap de setmana, el rugby vilanoví va protagonitzar una jornada completa, iniciada a un quart de deu del matí per l’Escola a Cornellà. Les categories inferiors del club es desplaçaren a la ciutat del Baix Llobregat per disputar una nova Jornada d’Escoles de Rugby amb el RC Sant Cugat i el RC Sitges. En un matí assolellat. els més de cent cinquanta nens i nens van passar-s’ho d’allò més bé; com ve essent habitual, els jugadors vilanovins van disputar amb intensitat i esperit els seus encontres enfrontant-se al Sant Cugat i al Sitges en categories aleví, benjamí i prebenjamí, i al Sitges en “anada i tornada” en categoria mini. El joc sobre el terreny de joc fou positiu; a nivell de resultats, els minis s’embutxacaren un dels dos partits enfront del RC Sitges, mentre que prebenjamins i benjamins empataven amb el Sant Cugat i perdien enfront del RC Sitges per un marcador ajustat. Els alevins, tot i l’evident millora respecte a l’inici de temporada, van patir el fet d’enfrontar-se a dos equips amb banqueta folgada, caient derrotats en els dos enfrontaments tot i l’excel•lent actitud dels jugadors blau cel.

En el mateix escenari, l’infantil del club disputava la final de la Copa de Bronze del Campionat de Catalunya en la seva categoria. Després d’acabar la fase regular invicte amb cinc victòries, els de blau cel mesuraven forces en la final dels play-off amb el RC Sitges. Els jugadors van saltar al camp concentrats i amb ganes de victòria, avançant-se aviat, imposant el seu ritme i assolint el triomf per 28 a 5. La victòria suposa un important impuls pels jugadors, i també pel Club, que aconsegueix el primer campionat de la seva història en una categoria que ha començat a competir, a més, enguany.
 

Per la seva banda, el sènior masculí es desplaçava a Banyoles per afrontar el penúltim partit de lliga enfront els de la capital del Pla de l’Estany. Els de la capital del Garraf encaraven el partit amb la quasi totalitat dels efectius, però ben aviat es va veure que serien els locals els qui marcarien el ritme. El SEL Vilanova va jugar a remolc durant la pràctica totalitat de l’encontre: els de Banyoles s’avançaren en el marcador gràcies a un assaig del seu segon centre abans del quart d’hora de joc. Tot i que el SEL va aconseguir un assaig transformat als divuit minuts, una penalitat transformada pels banyolins els permetia encarar el túnel de vestidors amb un 8 a 7 favorable. A la represa, es va mantenir la tònica: l’hegemonia en la touche dels vilanovins quedava contrastada per la poca capacitat de resposta en la melé. El SEL arribà en nombroses ocasions a la zona de 22 local, però els errors individuals i l’excés de penalitats van fer que comptades vegades en treiés quelcom de positiu. Al final, la major efectivitat local va permetre el Banyoles aconseguir un assaig més que els vilanovins, i endur-se la victòria per un ajustat 25 a 21. El SEL Vilanova aconsegueix, però, un punt de bonus defensiu; punt que pot valer el seu pes en or en la seva lluita per l’ascens de categoria.
Fotografies de l’Escola, per Carles Pons
Fotografies del sènior masculí, per Francesc Isern

Més notícies

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch