Nova derrota del sènior, aquest cop a la Terra Ferma

Gran jornada d’Escoles amb la participació de més de tres-cents jugadors 

Més de tres-centes jugadors de quatre clubs diferents, a banda dels joves jugadors del SEL VNG, van participar dissabte passat de la tercera jornada d’Escoles de Rugbi de la temporada, auspiciada des de la Federació Catalana. Als locals s’hi afegiren Químic ER, RC Cornellà, Spartans de Granollers i Reus Deportiu per configurar una de les jornades rugbístiques quantitativament més nombroses de les que s’han celebrat Vilanova i la Geltrú des de la fundació del Club el 2006. Excel·lent ambient, molts partits i diversió fins a l’extrem de tots els participants; gran actitud dels joves jugadors de blau cel, que disfrutaren al màxim. A destacar, molt especialment, la victòria aconseguida en categoria s14 (alevins); el joc desenvolupat perls prebenjamins (s10), que comptaren els seus partits per victòries i l’evolució progressiva durant la matinal dels s12 (benjamins), que van anar de menys a més durant la jornada. Menció especial mereixen els més petits, els minis (s8), que s’articularen en dos equips i disputaren molt intensament i sense complexos partits amb molt de contacte i joc. Des de la Junta Directiva del Club es va voler fer especial esment a l’alta participació a nivell de jugadors, però també a la implicació de mares i pares en l’organització. Pel que fa als equips en competició, els resultats del passat cap de setmana no foren gaire falaguers pel conjunt del Club.

 

Els infantils disputaren un molt bon matx a Can Vinader (Castelldefels), especialment durant el primer temps. Enfront del líder de la categoria, els joves jugadors dirigits per Pau Marc Mestres es van buidar sobre el terreny de joc, pero l’ajustada plantilla desplaçada a Castelldefels va acabar passant factura física en el segon temps a un equip combatiu fins a l’extrem. La derrota per 52 a 7, però deixà un bon regust de boca per la imatge de lluita sobre el terreny de joc davant del conjunt més anotador del Grup B de la categoria. Els cadets del SEL VNG, per la seva banda, disputaren el seu tercer matx conjuntament amb el Reus Deportiu; a diferència del darrer partit, molt igualat, enfront del Químic ER, el CR Sant Cugat va marcar la tònica dels vuitanta minuts fent prevaler la seva major experiència i la seva segona posició en la classificació del Grup A de la categoria.

L’endemà diumenge, el sènior masculí del SEL VNG es desplaçà a Lleida per encarar el difícil compromís amb el conjunt local. Matx complex, per la fortalesa del rival (molt especialment en la seva linia de tres quarts) i per la limitació d’efectius dels vilanovins que, a causa de les lesions, només van poder desplaçar disset jugadors a la Terra Ferma. El primer temps fou crucial per entendre l’evolució del matx: uns primers minuts on el desencert dels de blau cel fou la tònica general va permetre l’NFE Lleida aconseguir quatre assajos que descol·locaren els vilanovins; amb un 22 a 0 en contra, el joc dels homes de Michael Murray-Chapman millorà, establint la disputa de l’ovalada al centre del camp i allunyant-la de la pròpia zona de marca, i gaudint d’algunes jugades d’atac en què l’excès d’impetu va jugar en contra dels seus interessos. En els minuts finals, dues errades en la cobertura a les ales van permetre els locals marxar al descans amb un 34 a 0. A la represa, el desgast físic del primer temps va jugar en contra del conjunt vilanoví: amb només dos canvis possibles, el SEL VNG va haver de disputar mig segon temps amb catorze jugadors i el rival va saber aprofitar la circumstància per escalar el marcador fins el 73 a 0 final. Aquest proper cap de setmana, només el sènior té activitat.

El partit contra el RC L’Hospitalet tindra lloc diumenge, a partir de les 12 del migdia, a la Sínia Batadet, i serà el darrer de la primera volta a casa, i el moment en què el sènior del Club celebrarà Movember.

Més fotografies de la Jornada d’Escoles,