Site is Loading, Please wait...

S14 Quarts de final Copa Catalana d’or

s14 quarts de final copa catalana d'or

Comparteix la notícia

UR SUD/SEL VILANOVA Vs GÒTICS RC

S14 Quarts de final de la Copa Catalana d'Or

Temporada 2023-2024

Jugar amb el líder d’una categoria sempre és una experiència especial per a un equip com el nostre, nascut de la unió de diversos clubs per a facilitar que els seus jugadors juguin. I encara més, si juguen el partit de S14 quarts de final Copa Catalana d’Or.

Tenim mancances, com és la de no poder entrenar junts, però aquest grup, no em cansaré de repetir-lo, té una cosa especial. És la suma de molts petits detalls però, si cal resumir-ho, hi ha un que ho defineix: fa equip. A més, és disciplinat i guerrer. No es pot explicar d’una altra forma aquest partit.

Sortim al camp amb moltes ganes, il·lusió i consciència de repte: aquestes van ser les paraules que més van repetir els jugadors abans de començar el partit. I el que es van trobar davant no va defraudar: un vendaval de joc anomenat Gótics que, de manera gairebé perfecta, va realitzar un joc de pilota viva i de suport constant. Una delícia.

s14 quarts de final copa catalana d'or-sel vilanova Vs Gòtics
Imatges del partit dels quarts de final de la Copa Catalana d'Or S14. Temporada 23-24. Fotògraf Jordi Jiménez Pitarch

I, què van fer els nostres? Placar, lluitarr, agarrar i no acotar el cap. No obstant això, al final de la primera part es va començar a notar el descoratjament en les nostres files, en petits detalls com no pujar, la falta de pressió o placatjes fallits. El resultat l’incentivava: un 0-47.

Xerrada en el descans amb una consigna clara: si els deixem metres per a córrer, segons per a pensar, ens destrossaran i d’aquí sortim amb 100 punts en contra.

I ho van fer: van placar, van pressionar i van treure el seu atac veloç per les ales. A la pilota li costava arribar als seus extrems o ja no el feien amb tanta facilitat, la qual cosa va provocar uns 20 minutos sense marques d’ells i ens emportem una marca a favor amb transformació inclosa. Encara així, van haver jugades d’un alt nivell i es va poder apreciar un joc bonic, més travat per part nostra i una cosa més elèctrica per la seva. Final del partit amb un 7-69, i un parcial de 7-22 en els segons 30 minuts.

quarts de final copa catalana d'or-s14

Ho van donar tot: no van baixar els braços en cap moment encara que estaven rebent un sever correctiu i això parla molt d’ells. En la segona part van treure forces de flaqueses i es pot dir que el partit va estar equilibrat.

Des del punt de vista esportiu, és una experiència innegable d’on hem d’arribar. La pena és no poder entrenar més junts però l’evolució d’aquest grup és excepcional. En els rucks va haver-hi igualtat. En les melés també, encara que vam perdre 3 nostres. En les touches va haver-hi igualtat i la nostra davantera suposa posar en destret les seves jugades amb iniciativa. La diferència va estar en el joc obert que ells l’executen gairebé a la perfecció, així com en la diferència física i tècnica dels seus jugadors. Ells eren més grans, entrenen junts i poden treballar aspectes que nosaltres no.

Un partit molt dur encara que, com sempre diem l’Óscar i jo, es van deixar la pell en el camp. No els importa qui estigui davant: lluiten, lluiten i el més important, corregeixen errors i segueixen. Amb cada partit ens trobem un equip més complet que sap assimilar l’experiència.

Ara toca Cornellà i lluitar per la Copa d’Or B o, en altres paraules el cinquè lloc. Un cinquè lloc de 12 equips que aquesta temporada han jugat en la primera o la segona Catalana. I és que, no podem oblidar que, nosaltres som els campions de la 3a divisió S14. Quin mèrit té aquest grup!

Ens veiem a Amposta per a continuar aprenent!!!!

Diego de Orbaneja

Entrenador Saluo Academy Rugby Club

Més notícies

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch