Seixanta anys del primer partit de rugby a Vilanova

Comparteix la notícia

Ajuntament i SEL VNG organitzen un acte commemoratiu 

El passat dijous, 7 d’agost, el camp de rugby de les pistes polisportives de la nostra ciutat va ser escenari d’un acte especial. Amb presència de l’Alcaldesa de la ciutat, sra. Neus Lloveras, i la regidora de Cultura, sra. Maria Josep Riba, es va descobrir una placa commemorativa del primer partit de rugby disputat a la ciutat, el 1954. Dins dels actes de la Festa Major d’aquell any es programà un partit d’exhibició, disputat pel llavors campió de la lliga territorial (Club Natació Barcelona) i la selecció catalana. El partit va acabar en empat a onze i, segons els mitjans de l’època, el públic va omplir el camp municipal i va poder seguir les incidències i desenvolpament del partit gràcies “a la amabilidad del locutor que iba detallando toda clase de jugadas”.

Per tal de commemorar l’efemèride, l’Ajuntament i el Club de la ciutat van descobrir una placa commemorativa a les instal·lacions on actualment es disputen els partits de rugbi de la ciutat, amb nombrosa presència de jugadors i familiars del SEL VNG. En un breu parlament, el president del Club sr. Albert Puig va fer una ràpida repassada a la història del rugbi per contextualitzar l’arribada d’aquest partit d’exhibició la nostra ciutat, i el desenvolupament del rugby a la nostra ciutat; especial incís va merèixer l’apartat de promoció escolar, coordinat per Isaac Richmond i amb implicació de jugadors del sènior del Club, que ha permès donar a conèixer l’esport de l’ovalada a més de mil dos-cents escolars de la nostra ciutat només aquest curs acadèmic. Per la seva banda, l’Alcaldesa sra. Neus Lloveras, va voler aprofitar l’esdeveniment per felicitar l’excel·lent treball del SEL VNG que, en pocs anys, ja és una entitat consolidada amb més de 170 esportistes i que ha esdevingut un referent tant pels èxits i ascensos assolits pels seu equips, com per l’excel·lent treball de la vessant més social de fer club. El Club va lliurar a la màxima autoritat local una composició amb una fotografia del matx així com la crònica esportiva apareguda al mitjà local el 14 d’agost de 1954.

L’acte finalitzà amb un senzill refrigeri en què les converses sobre la temporada que aviat s’iniciarà van ser la tònica general.

Fotografies de l’acte per Carles Pons, 

Més notícies

Sisena jornada fase prèvia temporada 23-24

Sisena jornada fase prèvia temporada 23-24

Dissabte i diumenge els nostres equips de formació visitan el Baldiri Aleu, la Laboral i la Mar bella per disputar la sisena jornada contra l’UES, el CR Tarragona i el CNPN.

Cinquena jornada fase prèvia temporada 23-24

Cinquena jornada fase prèvia temporada 23-24

Rugbi, rugbi i més rugbi durant el cap de setmana pel SEL VILANOVA!

Vàrem portar el joc i l’actitud de respecte cap al rival que ens caracteritza al nostre camp i arreu de Catalunya.

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch