Victòria del femení i derrota per la mínima del cadet

El cap de setmana passat la jornada de rugbi del SELVNG va iniciar-se a la Sínia Batadet amb un interessantíssim partit entre els cadets del Club i els barcelonins del BUC. En un matx disputat i jugat de tu a tu, l’estira-i-arronsa fou continu en el marcador fins els moments finals en què un cop de càstig transformat pels visitants els va permetre endur-se la victoria per la mínima, 21-22. Al matx seguí la Jornada d’Escoles de Rugbi, en què el club vilanoví actuà com amfitrió del RC Gòtics, el RC Sant Quirze, el RS Viladecans i el RC Nova Olivella: més de cent cinquanta jugadors de les categories s6 a s12 que van disputar diversos partits. Molts debutants en totes les categories per la banda local, amb un molt bon paper a nivell individual, i de retruc també bona actitud i resultats per part dels equips; a destacar especialment el paper dels més petits de tots, s6 i s8.

La jornada de dissabte acabava a Vic, localitat on el sènior masculí afrontava el difícil compromís amb el RC Osona. Difícil per la qualitat del rival, i també per les moltes baixes en l’equip vilanoví: només quinze jugadors van poder desplaçar-se a la capital osonenca. Sense recanvis i amb molts jugadors fora de les seves posicions habituals, els vilanovins van disputar una bona primera part, aconseguint un assaig i aturant els atacs per davantera dels locals (22-7). A la represa, però, el desgast físic i la pèrdua d’un jugador va fer més difícil el paper dels homes dirigits per Felipe López, que van acabar cedint per 53 a 7.

L’endemà diumenge, el femení del Club disputava el darrer partit de la fase regular de segona. Enfront del RC Manresa, les noies dirigides per Damián Blanquero van fer valer el seu paper de segones classificades i van desplegar bon joc, amb jugadores que disputaven el seu primer encontre oficial i aconseguint una folgada victoria per 96 a 0 que els permet encarar les semifinals d’ascens a primera enfront de l’INEF Lleida amb bones sensacions.